Čeština English
obrázek

Všechny lednové soboty (12., 19., 26.1.) si můžete na ohni opéct špekáček.
Celý leden s námi na Heřmaňáku bude také farma Krišnův Dvůr, a Mlékárna a Kozí farma Krasolesí se svými sýry francouzských typů Bastion, Gratien, sýrem v popelu (možná je znáte z Náplavky, kde Krasolesí prodává už 9 let).
Tuto sobotu si můžeme nakoupit mléko, smetanu, sýry, jogurty a tvarohy, všechno v biokvalitě, od skvělé farmy Biovavřinec! 
V lednu a v únoru bude na Heřmaňáku cukrárna Krámek u Andělky z Počátek na Vysočině.

Seznam účastníků 26.1.najdete zde:

OPÉKÁNÍ ŠPEKÁČKŮ – půjčení napichováků, talířků, chléb a hořčice.

ZELENINA A HOUBY
Zelenina a byliny Šťastných / sezónní zelenina, byliny, saláty, houby
zelenina se omlouvá – nízké teploty by zeleninu mohly poškodit, proto ji nechají ve skladu 
Sady Bílé Podolí / mošty, jablka, hrušky, sušené ovoce, ořechy

MLÉKO, VEJCE
Farma BioVavřinec / mléko, jogurty, tvaroh, sýry, syrovátky, zákysy v biokvalitě
Farma Veseckých / vajíčka od slepic s volným výběhem
Mlékárna Krasolesí / famózní plísňové sýry francouzských typů Bastion, Gratien, Sýr v popelu, čerstvý sýr s brusinkami a ořechy, tvaroh, jogurt, kefír, čerstvé mléko, zrající sýr Horský, sýrové dortíky, Kozí sýr Rustique, archivní, zrající 4 měsíce
Dvůr Kobylnice / vajíčka od slepic s volným výběhem

KAVÁRNA, CUKRÁRNA
Cukrárna Alchymista / káva, zákusky, cheescakes, nápoje
Cukrárna U Andělky / originální zákusy, dorty

PEKAŘSTVÍ
Pekařství Kejval / kváskový a žitný chléb, rohlíky, ručně pletené housky, knedlíky mnoha druhů
České buchty / kremrole, buchty klasické i originální varianty
Slovenské pagáčky / se škvarky, se zelím, s olivami, se sýrem,…
Ten Štrůdl / štrůdly klasické i netradiční

MASO
Ekofarma Babiny / vyzrálé biohovězí, domácí klobásky z biomasa, hovězí vývar
Uzenářství Loužeckých / tradiční uzeniny a paštiky, uzená masa
Salámy z Vysočiny / salámy typu lovečák, vysočina, a klobásky uzené na bukovém dřevě

DELIKATESY
Cejlonské koření / koření, domácí masala chai, pravá skořice a čokoláda nejvyšší kvality
Farma Krišnův Dvůr / mouky pěstované ekologicky nebo v biokvalitě, mleté na kamenném mlýně (pšeničná, žitná, ječná, rýžová,..), celozrnné sušenky, cizrnové dezerty, kokosky, zapečené müsli, hrachové křupky

ŘEMESLO
Noos Concept / čepice, kulichy, rukavice, ponožky z jačí a lamí vlny, přírodní barvy 

OBČERSTVENÍ
Minipivovar Isao, Vinařství Vít Sedláček

1 jahoda2 jahody3 jahody4 jahody5 jahod (25 hlasů, průměr: 1,32 z 5)
Loading...
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Heřmaňák, Přehled. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.