Čeština English
obrázek

Sobota 2. 11.
I tuhle sobotu si můžete vychutnat skvělý silný ramen od Yomon Food.
Doporučuju stavit se u stánku s čokoládou a nutelami Mulaté v biokvalitě, nebo u Lucky Brownies. 
Zelené řemeslo, nebo také „lžičárna“, řezbář Karel Hekrle. Tvoří autorské lžíce a misky z různých druhů dřev, a pořádá občas také víkendové řezbářské workshopy.

Seznam účastníků 2. 11:
ZELENINA, BYLINY, OVOCE
Zelenina a byliny Šťastných / sezónní zelenina, byliny, saláty.
Sady Bílé Podolí / mošty, jablka, třešně, sušené ovoce, ořechy.
DRYKK / čerstvě lisované mošty.
Adam Vlasák / mikrozelenina a klíčky.
Hrejkovické kysané zelí / tradičním způsobem nakládané zelí. 

KVĚTINY
Květinářství Dřísy vyjímečně tuto sobotu neřijede, ale jinak bude jezdit pravidelně až do vánoc. 

MLÉKO, VEJCE
Bio Vavřinec / biokvalita – mléko, jogurty, tvaroh, sýry, syrovátky, zákysy.
Farma Veseckých / vajíčka od slepic s volným výběhem.

KAVÁRNA, CUKRÁRNA
Kavárna Alchymista / káva, nápoje.
Lucky Brownies / variace na brownies: s karamelem, citrony, bílou čokoládou,…
Čokolády Mulaté / bio čokoláda a čokoládovo-oříškové krémy Mulaté, v nejvyšší kvalitě, mezinárodní ocenění Academy of Chocolate Awards 2015 Gold Winner. Čokoláda Mulaté Spices se skořicí, vanilkou a kajenským pepřem, Mulaté Tahini mléčná, s tahini pastou a semínky, Mulaté Peanut mléčná s burákovým máslem, Mulaté Sea Salt s mořskou solí, Mulaté tmavá, 88% kakaa, Mulaté Cannabis kononopným proteinem.

PEKAŘSTVÍ
Pekařství Kejval / kváskový a žitný chléb, rohlíky, ručně pletené housky, koláče.
České buchty, Slovenské pagáčky, Štrůdly / tradiční i netradiční pečivo: slovenské pagáčky, palačinky, buchty, štrůdly klasické i netradiční.

MASO
Uzenářství Kvarda / tradiční uzeniny a paštiky, uzená masa.
Sikora Francouzské klobásy / delikatesní uzeniny s ořechy, lanýži, houbami, aj.
Biofarma Babiny / vyzrálé biohovězí, domácí klobásky z biomasa, hovězí vývar.
Husí farma Kalhov / čerstvé chlazené husy z české farmy z Vysočiny.  

DELIKATESY
Marmeládový mlýn / džemy, marmelády a sirupy ze 100% ovoce.
Mammas / česko-makedonský projekt: pravý ajvar, lutenica, nakládaná zelenina.
Mandlová / olivový olej, španělské mandle natural, nebo s ume octem, rozmarýnem, pražené.
Chillipikanterie / Chilli papričky, čatní, kečupy a delikatesy z chilli.

OBČERSTVENÍ
Yomon Food Truck / japonské jídlo ramen, jeho základ je silný výživný vývar s masem nebo zeleninou a s nudlemi.
Menu na sobotu:
*Miso ramen – nudle zalité pomalu taženým vývarem, podávané s marinovaným vejcem, naloženou zeleninou, nori řasou a porcini olejem; ve verzi s křehkým bůčkem nebo pečenou dýní
*Hiyashi chuka (Cold ramen) – nudle zalité svěží sezamovo-zázvorovou omáčkou, podávané s marinouvaným vejcem, pečeným rajčatem, naloženou zeleninou a nori řasou
*Open sandwich s marockým humusem, domácí naloženou zeleninou, klíčky a houbovým olejem.
Vinařství Maděryč / kvalitní vína v lahvích i do sklenic, svařené víno.

ŘEMESLO
Bezobalová ekodrogerie a ekokosmetika / mýdla, prací gely, čističe, zubní a vlasová kosmetika, kuchyňské potřeby, nerezová brčka, šampony, tuhá i tekutá mýdla, krémy a balzámy, dekorační kosmetika.
Lesem / vázané květiny, ručně vyšívané originály.
Karel Hekrle Zelené řemeslo / originální autorské lžíce a misky z různých druhů dřev.
Výtvarná dílna Smaltum / pomalujte si talířek nebo hrneček. 
Paní Kvičerová / květiny, čaje a bylinky z vlastní zahrady, háčkované užitečnosti.

1 jahoda2 jahody3 jahody4 jahody5 jahod (zatím nehodnoceno)
Loading...
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Heřmaňák, Přehled. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.