Čeština English
obrázek


Sobota 19. 10.
– poslední farmářský trh v říjnu. Heřmaňák čeká :)
I tuhle sobotu si můžete vychutnat skvělý silný ramen od Yomon Food.
Je podzim, a to znamená, že se k nám na Heřmaňák vrací Kysané zelí z Hrejkovic. 
A také med z Včelařství Dobrovolných, můžete i do vlastní nádoby. 
Speciální a velevzácný host je Zelené řemeslo, neboli Lžícárna, řezbář Karel Hekrle. Tvoří autorské lžíce a misky z různých druhů dřev, a pořádá občas také víkendové řezbářské workshopy.
Blíží se svatomartinské hody, Heřmaňák tuto sobotu 19.10. nabízí husy z české farmy pro váš rodinný stůl, různé velikosti!
Atelier Markéty Kulhánkové a jeho autorka nabízejí originální oděvy a doplňky, nebo šité „ptačí“ šperky, pro děti a holky od 0 – 80 let.  
Pak se zase uvidíme až za 2 týdny, až 2.listopadu.  

Seznam účastníků 19. 10:
ZELENINA, BYLINY, OVOCE
Zelenina a byliny Šťastných / sezónní zelenina, byliny, saláty.
Sady Bílé Podolí / mošty, jablka, třešně, sušené ovoce, ořechy.
DRYKK / čerstvě lisované mošty.
Adam Vlasák / mikrozelenina a klíčky.

KVĚTINY
Lesem / vázané květiny, věnce, ručně vyšívané originály.
Květinářství Dřísy / nepřijede v sobotu 19.10., mají dovolenou.

MLÉKO, VEJCE
Bio Vavřinec / biokvalita – mléko, jogurty, tvaroh, sýry, syrovátky, zákysy.
Dvůr Kobylnice / vajíčka od slepic s volným výběhem, kuřata, máslo ghí.
Farma Veseckých / vajíčka od slepic s volným výběhem.

KAVÁRNA, CUKRÁRNA
Cukrárna Alchymista / káva, nápoje.
Cukrárna U Andělky / originální zákusky, andělky, dorty.
EDIT: Andělky nakonec nepřijedou – díky nadprůměrné teplotě, která není na konec října úplně typická, se obávají o šlehačku. Budeme se na ně těšit až v listopadu: 9. 11., 16. 11., 30. 11., a v prosinci: 7. 12., 14. 12., 21. 12.

PEKAŘSTVÍ
Pekařství Kejval / kváskový a žitný chléb, rohlíky, ručně pletené housky, koláče.
České buchty, Slovenské pagáčky, Štrůdly / tradiční i netradiční pečivo: slovenské pagáčky, palačinky, buchty, štrůdly klasické i netradiční.

MASO
Uzenářství Kvarda / tradiční uzeniny a paštiky, uzená masa.
Sikora Francouzské klobásy / delikatesní uzeniny s ořechy, lanýži, houbami, aj.
Biofarma Babiny / vyzrálé biohovězí, domácí klobásky z biomasa, hovězí vývar.
Husí farma Kalhov / čerstvé chlazené husy z české farmy z Vysočiny.  

DELIKATESY
Marmeládový mlýn / sirupy, džemy, marmelády ze 100% ovoce.
Mammas / česko-makedonský projekt: pravý ajvar, lutenica, nakládaná zelenina.
Včelařství Dobrovolný / med, propolis.
Hany´s oleje / konopný, olivový, lněný, dýňový, slunečnicový panenský olej, domácí nakládané olivy, sušená rajčata s mořskou solí.
Chillipikanterie / Chilli papričky, čatní, kečupy a delikatesy z chilli.
Hrejkovické kysané zelí / tradičním způsobem nakládané zelí. 

OBČERSTVENÍ
Yomon Food Truck / japonské jídlo ramen, jeho základ je silný výživný vývar s masem nebo zeleninou a s nudlemi.
Menu na sobotu:
*Miso ramen – nudle zalité pomalu taženým vývarem, podávané s marinovaným vejcem, naloženou zeleninou, nori řasou a porcini olejem; ve verzi s křehkým bůčkem nebo pečenou dýní
*Hiyashi chuka (Cold ramen) – nudle zalité svěží sezamovo-zázvorovou omáčkou, podávané s marinouvaným vejcem, pečeným rajčatem, naloženou zeleninou a nori řasou
*Open sandwich s marockým humusem, domácí naloženou zeleninou, klíčky a houbovým olejem.
Vinařství Sedláček a minipivovar Isao / kvalitní vína v lahvích i do sklenic, pivo světlý ležák.

ŘEMESLO
Bezobalová ekodrogerie a ekokosmetika / mýdla, prací gely, čističe, zubní a vlasová kosmetika, kuchyňské potřeby, nerezová brčka, šampony, tuhá i tekutá mýdla, krémy a balzámy, dekorační kosmetika.
Lesem / vázané květiny, ručně vyšívané originály.
Kateřina Boháčová Nice Belly / ekologický textil do domácnosti, látkové sáčky, prádlo z biobavlny.
Atelier Markéty Kulhánkové / originální oděvy a doplňky, šité „ptačí“ šperky. 
Karel Hekrle Zelené řemeslo / originální autorské lžíce a misky z různých druhů dřev.
Výtvarná dílna Smaltum / pomalujte si talířek nebo hrneček. 
Paní Kvičerová / květiny, čaje a bylinky z vlastní zahrady, háčkované užitečnosti.

1 jahoda2 jahody3 jahody4 jahody5 jahod (zatím nehodnoceno)
Loading...
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Heřmaňák, Přehled. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.