Čeština English
obrázek

 

Zimní farmářský trh? Proč ne :) Začneme trochu později, až od 9:30.
Mrznout nemá a tak hurá ven! 

Kromě zeleniny, ovoce, uzenin, masa, pečiva i vajec si můžete dát i svařené víno, skvělou kávu od Alchymistů, horký Konečně vývar, quesadillu nebo hamburger.

V lednu bude na Heřmaňáku „hostovat“  mlékárna Krasolesí z Vysočiny, kterou s jejími nezaměnitelnými čerstvými i zrajícími sýry, zákysy a jogurty možná znáte z Náplavky, kde je  s námi od úplného začátku. 
Nově bude taky Bylinářství Zdislava z Žatce, a představí čerstvě nasušené kvalitní bylinkové byliny a směsi pro boj s virózami, chřipkami, a na posílení imunity, anebo pro zlepšení metabolismu a zdraví vůbec –  i Zdislavu možná znáte z Náplavky!  
Chybět nebudou ani vajíčka od Veseckých, ani občerstvení. 
DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: Někteří ze stálých účastníků mají v lednu zimní přestávku. Informaci o tom najdete v seznamu také, závorkách.  Někdo ví už přesně, kdy se vrátí, a pokud to vím, info o tom jsem pro vás připojila také, miluji pořádek a plánování :)  

Seznam účastníků, sobota 11.1.2020:
ZELENINA, BYLINY, OVOCE
Zelenina a byliny Šťastných / sezónní zelenina, byliny, saláty.
Sady Bílé Podolí / mošty, jablka, hrušky, rakytník, sušené ovoce, ořechy.
Bylinářství Zdislava / sušené byliny a směsi pro zdraví a imunitu.
(Hrejkovické kysané zelí, Mošty DRYKK a Mikrozelenina Adama Vlasáka bude mít v sobotu 11.1. zimní přestávku).

KVĚTINY
(Květinářství Dřísy i Lesem bude mít v sobotu 11.1. zimní přestávku, Květinářství Dřísy se vrátí již od 25.1.).

MLÉKO, VEJCE
Mlékárna Krasolesí / mléko, jogurty, tvaroh, čerstvé i zrající sýry, syrovátky, zákysy.
Farma Veseckých / vajíčka od slepic s volným výběhem.
Dvůr Kobylnice / selská kuřátka, domácí vajíčka, máslo ghí.
Fransýr / špičkové a lahůdkové francouzské sýry z farem.  
(Mlékárna BioVavřinec bude mít celý leden zimní přestávku). 

KAVÁRNA, CUKRÁRNA
Kavárna Alchymista / káva, irská káva.
EDIT: Cukrárna U Andělky / andělky, větrníky, věnečky, originální dorty, Pawlova. Bude každou sobotu v lednu (tj. již tuto 11. 1., 18.1. i 25.1.).

PEKAŘSTVÍ
Pekařství Kejval / kváskový a žitný chléb, rohlíky, ručně pletené housky, koláče.
České buchty, Slovenské pagáčky, Štrůdly / tradiční i netradiční pečivo: slovenské pagáčky, palačinky, buchty, štrůdly klasické i netradiční.

MASO
Uzenářství Kvarda / tradiční uzeniny a paštiky, uzená masa.
Biofarma Babiny / vyzrálé biohovězí, domácí klobásky z biomasa, hovězí vývar.
(Sikora Francouzské klobásy bude mít v lednu a v únoru zimní přestávku). 

DELIKATESY
Mandlová / olivový olej a mandle
Konečně vývar / různé kvalitní vývary i s ochutnávkou, pro vegetariány i masové vývary.
Cejlonské koření / čerstvé a kvalitní české i exotické koření, vážené přímo na místě.
Marmeládový mlýn / marmelády, džemy a sirupy vyráběné ručně.  
(Mama´s ajvary, Chillipikanterie, Mandlová bude mít v sobotu 11.1. zimní přestávku).

OBČERSTVENÍ
Beach Burger / kvalitní burger, svařené víno.

1 jahoda2 jahody3 jahody4 jahody5 jahod (zatím nehodnoceno)
Loading...
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Heřmaňák, Přehled. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.