Čeština English

Odkud jsou návštěvníci této stránky

obrázek


Tuhle sobotu se těšte na grilování na otevřeném ohni. Prague Jerk Station je pojem, protože se specializuje na
 karibské jídlo – pulled pork sendviče, burgery s exotickými chutěmi, jamajské marinované kuře na grilu a další speciality. Připravené má ale i varianty pro vegany – karibské kari s batáty a cizrnou. 
Zapijte točeným svrchně kvašeným speciálem Ronin se zázvorem – nebo sklenkou dobrého bílého vína. 
Domácí vajíčka budou taky, a v sobotu 3. 2. poprvé uvítáme nový Dvůr Kobylnice, s vajíčky od slepic s výběhem (č.1). Od března nebo dubna budou mít v nabídce také kuřecí z vlastního chovu. Střídat se budou s rodinou Veseckých. 
Pekařství Bayer se vrací do Plzně, místo něj bude pekárna Kejval z Vysočiny, s ještě širším sortimentem, s tradičním kváskovým, ale i celozrnným chlebem a taky i s knedlíky. 
Cukrárna u Andělky a čokoládoví kouzelníci z U bobu mi nedají dospat už teď. 
Poprvé přijede Kozí pelíšek, který nám přiveze přírodní kozí kosmetiku a voňavá mýdla

Účastníci:
ZELENINA, OVOCE, HOUBY
Zelenina a byliny Šťastných / sezónní zelenina, byliny, saláty, ovoce, houby, hrušky
Ovocnářství Ploskovice /jablka, moštyHrejkovické kysané zelí / čistě tradiční kysané zelí
bez chemie
Čatní a nakládaná zelenina/ tradiční výroba
Sandorovi / Sušené a nakládané houby, místní lesní sběr
Moštárna Louny – jablečné mošty v lahvích i bag-in-boxech – vratné lahve
Drykk – čerstvý jablečný mošt lisovaný přímo na místě

KVĚTINY
kvůli nízkým teplotám nepřijedou květiny

MLÉKO, VEJCE
Mlékárna Babina / mléko, jogurty, tvaroh, sýry, syrovátky, zákysy
Vajíčka Dvůr Kobylnice / vajíčka od slepic s výběhem, později i kuřecí

KAVÁRNA, CUKRÁRNA
Cukrárna Alchymista / káva, zákusky, cheescakes, nápoje
Koláčové království / lité koláče a zákusky
Cukrárna U Andělky / originální dorty a zákusky z Vysočiny 
U bobu / čokoládové dorty, čokoládové cheescaky, pralinky, horká čokoláda 

PEKAŘSTVÍ
Pekařství Bayer / kváskový žitný a špaldový chléb, ručně pletené housky, koláče, koláčky
Petite France / francouzské bagety, kváskové chleby
Štrúdly a vdolky / tradiční česká kuchyně
Tradiční slovenské pagáčky / slané a sladké tradiční recepty
České buchty / klasické i originální varianty

MASO
Ekofarma Babiny / vyzrálé biohovězí, domácí klobásky z biomasa, hovězí vývar
Uzenářství Loužecká / tradiční uzeniny: párky, šunky, klobásky, tlačenka, škvarky…
Luboš Marounek / Lovecké a suché salámy vyráběné tradičními postupy a uzené na bukovém dřevu
Krůtí farma Zelenka Synek / krůtí maso přímo z farmy

DELIKATESY
Cejlonské koření / čerstvě mleté koření nejvyšší kvality, vanilka, curry, skořice a směsi bez soli, horký masala čaj do hrnku
Marie a Pavel Sándorovi / nakládané lesní plody a houby 
Lozano Červenka / olivový olej, mandle, sušené mango a fíky ze španělsko-české rodinné farmy
Mama´s / česko-makedonský projekt, ajvary a další nakládané domácí speciality
Daddy´s Food / dětské přesnídávky od táty – poctivé jídlo, které dětem chutná

ŘEMESLO
Kozí pelíšek / Ručně vyráběná přírodní kozí kosmetika a záchranná stanice pro kozy

OBČERSTVENÍ
Prague Jerk Station / Pikantní jamajský bůček z grilu (Jamaican Jerk Pork), Smažené kuře s domácíma nakládanýma papričkama (Buttermilk Fried Chicken with pickled peppers), Karibske Kari s batáty a cizrnou (Caribbean sweet potato curry)
Vinařství / lahvová archivní vína, horký svařák do porcelánu, burčák, rozlévané víno do sklenic a také s sebou domů
Točené pivo / Minipivovar Isao : svrchně kvašený speciál Rónin Ginger 14°, s malou hořkostí, ale výrazným zázvorovým aroma a chutí.

 

 

1 jahoda2 jahody3 jahody4 jahody5 jahod (zatím nehodnoceno)
Loading...
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Heřmaňák. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.